Pilates

Wat is pilates?

Pilates is een trainingsmethode ontwikkeld door Joseph Pilates. Oorspronkelijk noemde zijn methode “Contrology”, omdat hij ervan overtuigd was dat je jouw mentale vermogen nodig hebt om jouw spieren te beheersen bij het uitvoeren van de oefeningen.

Pilates maakt het lichaam sterker, leniger, verbetert de circulatie en versterkt jouw innerlijke core om je wervelkolom te ondersteunen. Pilates verenigt lichaam en geest waarbij je bouwt aan een betere houding en een verbetering van jouw lichaamsbewustzijn.

Gedurende de hele training wordt er gewerkt vanuit het powerhouse, het centrum van het lichaam (bestaande uit buikspieren, rugspieren, bekkenbodemspieren en heupen) en bouw je een correct bewegingspatroon op. De training gaat uit van de 6 pilatesprincipes: Concentratie, centering, controle, ademhaling, precisie en flow.

Pilates is een vorm van rugschool. We werken in kleine groepen en in reeksen, om iedereen op zijn of haar niveau te kunnen laten meedoen en opbouwen. De lessen worden gegeven door een
gecertificeerd pilates mat instructor.

Voordelen pilates

  • Sterkere buikspieren
  • Goede lichaamshouding
  • Meer flexibiliteit en kracht
  • Balans tussen lichaam en geest
  • Een goede aanvulling bij andere sporten
  • én vermindering van pijnklachten

Lessen pilates Boortmeerbeek-Schiplaken

Ben je op zoek naar lessen pilates in de regio Boortmeerbeek? (Schiplaken, Hever, Kampenhout, Rijmenam, Zemst, Weerde, Haacht, Hofstade, …) Bij Flowcare bieden we lessen aan voor beginners en gevorderden. Dankzij onze introductiereeks kan je kennis maken met wat pilates voor jou kan doen, voorkennis is hierbij absoluut niet vereist! 
Omdat pilates een trainingsmethode is die moet worden opgebouwd, kiezen we ervoor om te werken in lesreeksen.

Introductiereeks

Tijdens de introductiereeks van 6 lessen worden de basisprincipes van Pilates aangeleerd die nodig zijn om vlot te kunnen aansluiten bij de mat 1 lessen. Heb je pijnklachten, dan start je sowieso in deze reeks om jou de nodige aanpassingen te geven. Heb je geen ervaring met bewegen én pijnklachten, is het raadzaam eerst enkele privé lessen te boeken.

Waar en wanneer?

NIEUWE REEKS
Nieuwe introreeks wordt binnenkort gepland. Bij interesse, stuur zeker al een mailtje naar info@flowcare.be, dan kom je alvast bij op de wachtlijst.

Sportzaal de bosuiltjes, Bieststraat 229, 3191 Schiplaken (Hever)

Boek nu

Mat 1

Reeks van 8 weken, voor de beginners, deze lessen kan je best 2-3 lessenreeksen volhouden.

Waar en wanneer?

• 05/11, 12/11, 19/11, 26/11, 03/12, 10/12 – Maandag 19u00 tot 19u55 (VOLZET)
• 08/11, 15/11, 22/11, 29/11, 06/12, 13/12 – Donderdag 18u30 tot 19u25 en 19u30 tot 20u25 (VOLZET)

NIEUWE REEKS
Reeksen volgen de vakantieperiodes van het schooljaar. De volgende reeks loopt van na de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie en komt 2 weken voor aanvang online voor inschrijving.

Sportzaal de bosuiltjes, Bieststraat 229, 3191 Schiplaken (Hever)

Boek nu

Mat 2

Reeks van 8 weken, heb je al meer dan een jaar ervaring met pilates of beschik je over voldoende sportervaring met aandacht voor houding en bewegingsgevoel (> 2 jaar), dan kan je deelnemen aan de mat 2 lessen.

Waar en wanneer?

•  08/11, 15/11, 22/11, 29/11, 06/12, 13/12 – Donderdag 20u30 tot 21u25 (VOLZET)

NIEUWE REEKS
Reeksen volgen de vakantieperiodes van het schooljaar. De volgende reeks loopt van na de herfstvakantie tot aan de kerstvakantie en komt 2 weken voor aanvang online voor inschrijving.

Sportzaal de Bosuiltjes, Bieststraat 229, 3191 Schiplaken

Boek nu

Losse les meedoen?

Volg ons op instagram en facebook voor last minute vrijgekomen plekjes.

Prijs en inschrijvingen

Introductiereeks
• 80 euro per reeks van 6 lessen, inclusief thuisoefenprogramma

Mat1 en Mat2 reeksen
• 75 euro per reeks van 6 lessen
• 2x/wk? Dan betaal je in totaal 145 euro.
• Vul onze persoonlijke informatie fiche in bij inschrijving zodat we de nodige aanvullende info van u hebben.